Verbinden

Verslag bijeenkomst September 2019, “Verbinden”

DIVA_bijeenkomst_september_2019_1De eerste bijeenkomst na de warme zomer van 2019 vond op 9 september plaats in Rosmalen. We hebben eerst genoten van een lekker diner in het restaurant van Brasserie Villa Fleurie midden in het centrum van Rosmalen. Tijd om bij te kletsen en vakantie-ervaringen uit te wisselen.

Daarna zijn we verhuisd naar een zaal boven. Thema van de avond was verbinden. In de uitnodiging werd al een voorzet gedaan: Verbinding geeft energie en vitaliteit en kan je vooruit helpen want samen sta je sterk! We zullen deze avond op een speelse wijze werken aan samenwerking en/of elkaar steunen en werken aan onze verbondenheid.

Dit betekende dat we gingen onderzoeken wie welke kwaliteiten heeft, dit delen en kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Na een mooie inleiding door Nanny, haalde zij een stapel kaarten met foto’s tevoorschijn en dat mocht iedereen een kaart uit kiezen. Deze kaarten mochten we eerst uitgebreid bestuderen. Dus kiest de ene direct snel een kaart en waren anderen weloverwogen naar de opties aan het kijken.

De kaart was de aanleiding om mondeling jouw kwaliteit te delen met de rest van de aanwezige Diva’s. Op deze wijzen konden we mooie. krachtige verhalen van zelfverzekerde Diva’s aanhoren.

Daarna hebben we een rondje gedaan met kaarten met spreuken. Hiervoor trokken we blind een kaart uit de stapel. Op elke kaart waren 2 spreuken aanwezig, waarvan je er 1 koos. Ook nu vertelden we elkaar waarom een spreuk bij jou past. Natuurlijk kwamen daar al gesprekken aan tafel uit voort, en de een heeft meer te vertellen als de ander. Dus het was maar goed dat Nanny met een zandloper de tijd in de gaten hield.  

DIVA_bijeenkomst_september_2019_2We hebben de avond afgesloten met een ronde verbinden. “Met wie zou ij wel eens door willen praten en waarom of waarover”. Heel mooi om te zien dat er inderdaad verbindingen ontstaan waarbij Diva’s elkaar kunnen ondersteunen in stappen die zij bijvoorbeeld willen zetten in hun carrière of bij het verwezenlijken van hun dromen.

Een mooie en inspirerende avond geheel gevuld met onze eigen kwaliteiten. Een opzet die voor alle aanwezigen best nog een keer herhaald kan worden. Ik ben zelf bijna een jaar Diva, en mij heeft het heel erg geholpen om de aanwezigen beter te kunnen plaatsen, kennen en mogelijke verbindingen te zien.