Ken je Kerntalenten

Verslag bijeenkomst September 2018, "Ken je Kerntalenten"

Kenrtalenten

Vaak zie je binnen je relatie, vrienden of familie kring dat er vele allerlei studies hebben gedaan en dan toch nog iets geheel anders in hum leven zijn gaan doen!

Jammer van de energie, tijd en financiën.....

Volgens Nicol Heijmans kan dat anders, zij heeft in België een studie gevolgd in "Kerntalenten".

Met name jongelui tussen de 12 en 16 jaar moeten de keuze maken voor hun toekomstige studie, echter kun je het dan al weten?

Waar moet je dat op baseren? Doe je dan maar wat je ouders het liefst hebben of laat je jouw eigen interesse hier in meespelen?

Nicol legt ons uit wat de methode die zij gebruikt inhoud, zij gaat terug naar je vroegste jeugd en laat je vertellen waar je het liefst mee speelde, welke boeken je las, waar je naartoe ging in je vrije tijd, wat je absoluut niet leuk vond.

Hield je van avonturen, breien, sport, indiaantje spelen of elastieken??

Volgens de scorelijsten en een psychologische benadering, kan zij zoveel opmaken, dat de keuze die je doet een vaste keuze kan zijn, zonder twijfels.

Dit systeem, verteld zij, voorkomt zoveel mislukkingen, tegenvallers en teleurstellingen, dat het niet begrijpbaar is dat dit nog niet is ingevoerd in het onderwijssysteem van Nederland.

Een kernachtige avond, die ons tot denken heeft gezet. In ieder geval gaat Sabine Sleddens de cursus volgen om ook zo'n Kern Talenten Specialist te worden!

Succes Sabine, we horen nog van jou,

Elisabeth