Bedrijfsbezoek Koonings

Verslag bijeenkomst Mei 2019, “Koonings Deurne”

Ofwel wat een jonge meid wel niet teweeg kan brengen!

Koonings

Veel mensen dromen van een prachtig imperium met mooie vrouwen, die ook nog eens inspirerend en ondernemend zijn.

Nou daar hebben we hier in Brabant wel een voorbeeld van: Ramona Koonings!

De “Koningin” onder de bruidmode……

Als DIVA’s werden we door Esmee ontvangen in het PALACE, waar we een heerlijk kopje koffie/thee geschonken kregen met huisgemaakte minicakejes.

Ramona vertelde haar levensverhaal, vanaf haar 7e hielp ze al in de zaak van haar tante en was op die leeftijd al zeker van zichzelf: als ik groot ben ga ik een heleboel bruidsjurken tekenen en verkopen.

Als vanzelf kwam ze bij haar tante in dienst in een winkelpand midden in Deurne waar ook haar moeder werkte.

Op haar 17de liet deze tante weten het bedrijf te willen verkopen en tevens dat ze niemand kon vinden aan wie ze het over wilde dragen dan aan Ramona, maar hoe dat moest, daar kwam haar tante niet uit.

Na overleg met Ramona haar ouders en later met de bank, werd duidelijk dat tante gelijk had: zij was met recht de enige die dit bedrijf voort kon zetten.

Na een aantal jaren bleek het pand in het centrum te klein en werd uitgekeken naar een geschiktere. Die werd gevonden langs de ringweg om Deurne.

Hier werd haar droom verder uitgewerkt: herenkleding, kinderkleding, schoonheidspecialiste etc etc…

Zoveel ideeën dat ook dit pand te klein werd! Gelukkig kwam er pal naast een stuk grond te koop en Ramona begon verwoed te tekenen en schetsen waarop ze naar de Bank rende om een goedkeuring: gelukt!

Ze kreeg het voor elkaar om binnen een jaar haar “PALEIS” te creëren waarin de aankomende bruiden zich onder kunnen dompelen in een droomsfeer en dé bruidsjurk uitzoeken voor hun grote moment.

Inmiddels heeft ze het grootste bruidmode imperium ter wereld en worden er de opnames gemaakt <see yes to the dress>.

Namens alle aanwezige DIVA’s durf ik wel te zeggen dat we zeer onder de indruk waren!

Elisabeth du Ysèr